新手咨询。香港边度可以邮购到多美车?

上一篇主題 下一篇主題 向下

新手咨询。香港边度可以邮购到多美车?

發表 由 kriby 于 周四 10月 27, 2011 3:00 pm

各位好,我系广东人,系一次逛商场时候见到呢D模型车,稳到自己心爱咖飞度,于是就买左番屋企,之后发觉自己越来越喜欢,外形精致,仿真度极高,买唔起真咖车,收藏呢D都可以!于是就上网搜索(甘先稳到呢个讨论区)中国大陆好少呢D论坛,甚至讲呢D车噶网都比较少,卖噶更加5齐全,都系零零散散!

今日女朋友见到几部多美车,佢想要,我就去问卖家有没,大陆噶卖家都好似没呢几部车,所以先上来讨论区,希望香港有,顺道想知道,广州从香港邮购,费用一般点集,因为涉及RMB同GB的兑换! Very Happy

车系呢度cheers

第三、四、五幅图,多谢帮忙!!!!!

kriby

文章數 : 7
注冊日期 : 2011-10-26

回頂端 向下

回復: 新手咨询。香港边度可以邮购到多美车?

發表 由 MUE-Train 于 周四 10月 27, 2011 4:28 pm

kriby 寫到:各位好,我系广东人,系一次逛商场时候见到呢D模型车,稳到自己心爱咖飞度,于是就买左番屋企,之后发觉自己越来越喜欢,外形精致,仿真度极高,买唔起真咖车,收藏呢D都可以!于是就上网搜索(甘先稳到呢个讨论区)中国大陆好少呢D论坛,甚至讲呢D车噶网都比较少,卖噶更加5齐全,都系零零散散!

今日女朋友见到几部多美车,佢想要,我就去问卖家有没,大陆噶卖家都好似没呢几部车,所以先上来讨论区,希望香港有,顺道想知道,广州从香港邮购,费用一般点集,因为涉及RMB同GB的兑换! Very Happy

车系呢度cheers

歡迎你,如果要從香港郵購到廣州會比較困難,
因為除了RMB/HKD的匯率外,還要加上銀行匯款手續費等等.
如果有某些賣家提供信用卡付款,就可減少手續費的支出.

另外,你上傳的圖片都是一些"特別版",只在日本指定地方出售,一般的店鋪是沒有的。

如果想買這些特別版TOMICA,就要在Yahoo!香港拍賣場 找找(像內地的淘寶網),
但通常很少賣家願意跨境交易。

所以如果你有機會親身到香港,就有可能在一些專門銷售TOMICA的店鋪找到。
MUE-Train
管理員
管理員

文章數 : 894
注冊日期 : 2009-08-11

http://www.transpng.com

回頂端 向下

發表 由 kriby 于 周四 10月 27, 2011 4:37 pm

MUE-Train 寫到:
kriby 寫到:各位好,我系广东人,系一次逛商场时候见到呢D模型车,稳到自己心爱咖飞度,于是就买左番屋企,之后发觉自己越来越喜欢,外形精致,仿真度极高,买唔起真咖车,收藏呢D都可以!于是就上网搜索(甘先稳到呢个讨论区)中国大陆好少呢D论坛,甚至讲呢D车噶网都比较少,卖噶更加5齐全,都系零零散散!

车系呢度cheers

歡迎你,如果要從香港郵購到廣州會比較困難,
因為除了RMB/HKD的匯率外,還要加上銀行匯款手續費等等.
如果有某些賣家提供信用卡付款,就可減少手續費的支出.

另外,你上傳的圖片都是一些"特別版",只在日本指定地方出售,一般的店鋪是沒有的。

如果想買這些特別版TOMICA,就要在Yahoo!香港拍賣場 找找(像內地的淘寶網),
但通常很少賣家願意跨境交易。

所以如果你有機會親身到香港,就有可能在一些專門銷售TOMICA的店鋪找到。

万分感觉答复,我见到都系"SP",即系特别版,所以大陆好多淘宝都没得买,而且比较零散!
按照阁下噶讲法,我想系香港邮购到广州,似乎都比较困难,虽然去香港唔难,但工作原因,好难抽到时间去,所以先想邮购咯!
想问问阁下,宜家香港买一部多美仿真车,大概几钱?大陆噶话,一般29RMB左右,网购会便宜点!

kriby

回頂端 向下

發表 由 MUE-Train 于 周四 10月 27, 2011 4:45 pm

kriby 寫到:
万分感觉答复,我见到都系"SP",即系特别版,所以大陆好多淘宝都没得买,而且比较零散!
按照阁下噶讲法,我想系香港邮购到广州,似乎都比较困难,虽然去香港唔难,但工作原因,好难抽到时间去,所以先想邮购咯!
想问问阁下,宜家香港买一部多美仿真车,大概几钱?大陆噶话,一般29RMB左右,网购会便宜点!

百貨公司大約$26~$28/輛左右.
普通玩具店由$22~$26/輛左右.
MUE-Train
管理員
管理員

文章數 : 894
注冊日期 : 2009-08-11

http://www.transpng.com

回頂端 向下

發表 由 kriby 于 周五 10月 28, 2011 12:46 am

MUE-Train 寫到:
kriby 寫到:

百貨公司大約$26~$28/輛左右.
普通玩具店由$22~$26/輛左右.

再次打扰你,唔好意思,都睇过你介绍个个网站,里面D车都系上百上百GB,似乎超出我预计啊!
我睇上左部比卡超版同埋部SMART,稳过大陆噶,价钱坡为高,比卡超版甚至没!想问问,你阿边,有没D人,会专门向中国大陆销售?大陆呢边噶货,比起香港,实在太少,商场里面都系普通货多!珍稀噶比较少!

kriby

回頂端 向下

發表 由 wing2849 于 周五 10月 28, 2011 3:35 am

你可以電郵或者打電話去旺角西幹線都好多湯美車賣呀...... Cool

wing2849

文章數 : 1
注冊日期 : 2011-10-28

回頂端 向下

發表 由 kriby 于 周六 10月 29, 2011 11:17 pm

wing2849 寫到: 你可以電郵或者打電話去旺角西幹線都好多湯美車賣呀...... Cool

谢谢帮助,不过稳唔到你所讲噶旺角西干线,可否你留下D联系方式,即系电邮!

我系广州噶!!

kriby

回頂端 向下

發表 由 sam9753 于 周五 11月 04, 2011 12:27 am

wing2849 寫到: 你可以電郵或者打電話去旺角西幹線都好多湯美車賣呀...... Cool
呢間西幹線響邊度??

sam9753

文章數 : 3
注冊日期 : 2011-11-03

回頂端 向下

發表 由 mandic 于 周日 2月 12, 2012 1:33 pm

淘寶咪得

mandic

文章數 : 27
注冊日期 : 2009-08-13

回頂端 向下

上一篇主題 下一篇主題 回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章