城巴推出「即日回程車資折扣」及「即日每兩程減兩元」兩項短期票價優惠

上一篇主題 下一篇主題 向下

城巴推出「即日回程車資折扣」及「即日每兩程減兩元」兩項短期票價優惠

發表 由 devin 于 周二 1月 17, 2012 6:52 pm

http://www.nwstbus.com.hk/tc/uploadedPressRelease/5044_17012012-chi_2.pdf
同上年玩法無分別,年廿九(22號)開始
未到新年先送大禮 cheers
devin
管理員
管理員

文章數 : 163
注冊日期 : 2009-08-12
年齡 : 18

回頂端 向下

回復: 城巴推出「即日回程車資折扣」及「即日每兩程減兩元」兩項短期票價優惠

發表 由 MUE-Train 于 周二 1月 17, 2012 7:39 pm

城巴今年起碼最少要換多100部新車先唔駛"被迫減價".
好似堅城果幾條線. $3.4+($3.4-$2) = $2.4/程. 同電車同價.

TransPNG網頁TransPNG Group
MUE-Train
管理員
管理員

文章數 : 894
注冊日期 : 2009-08-11

http://www.transpng.com

回頂端 向下

回復: 城巴推出「即日回程車資折扣」及「即日每兩程減兩元」兩項短期票價優惠

發表 由 devin 于 周二 1月 17, 2012 8:33 pm

MUE-Train 寫到:城巴今年起碼最少要換多100部新車先唔駛"被迫減價".
好似堅城果幾條線. $3.4+($3.4-$2) = $2.4/程. 同電車同價.
italk指城巴今年買左約129部E500同16部青年 Very Happy
cityflyer就一部都分唔到

唔知呢批E500係唔係用新頭幅呢?
devin
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 MUE-Train 于 周三 1月 18, 2012 6:00 pm

devin 寫到:
MUE-Train 寫到:城巴今年起碼最少要換多100部新車先唔駛"被迫減價".
italk指城巴今年買左約129部E500同16部青年 Very Happy

聽講CTB好想買Scania代Cityflyer. 唔知8900試車成果如何 Surprised
多D新面孔都唔錯. 唔駛周街都係Wright/E500.

TransPNG網頁TransPNG Group
MUE-Train
管理員
管理員

文章數 : 894
注冊日期 : 2009-08-11

http://www.transpng.com

回頂端 向下

發表 由 devin 于 周四 1月 19, 2012 9:40 pm

MUE-Train 寫到:
devin 寫到:

聽講CTB好想買Scania代Cityflyer. 唔知8900試車成果如何 Surprised
多D新面孔都唔錯. 唔駛周街都係Wright/E500.
之前8192同8900一齊試耗油量,俾人影倒flyer司機試
Wright都叫小小濫,E500停啦唔好買啦
仲有,新E500係長12035mm,唔知會唔會因為果35mm而無得黎(除非TD肯出長仔証)
不過TD連肥5cm都批,問題應該唔大
devin
管理員
管理員

回頂端 向下

發表 由 devin 于 周六 1月 21, 2012 8:26 pm

剛剛看了陳生今年的年鑑,所有2011年已訂之E500將不會使用E400頭幅
哎.....無新嘢試添
http://alexander-dennis.com/adl-us-module-2011.php?s=47&subs=82#

Thx GJFT! KBD-KB S3N361 GA6479 16M-01
愛車:ex-EY4088 ex-GA6479 ex-GA6126 GX7580 HL8927 HP3851 JR6479 KT3917 KY5722 PC6429 PG3570 PJ5187
代表車:JK1216 KN4792 代表線:16M
devin
管理員
管理員

回頂端 向下

上一篇主題 下一篇主題 回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章